Čokoládově smetanové řezy

21.2.2012
Potřebujeme:

250 g bílé čokolády, 750 ml smetany na šlehání, 3 ztužovače šlehačky, 1 lžíci kakaového prášku, 6žĺtkov, 6 lžic moučkového cukru, 2 balíčky hnědých Be-Be sušenek

Jak na to:

Bílou čokoládu rozpustíme nad párou. 500 ml šlehačky vyšleháme do tuha s dvěma ztužovačem šlehačky a odložíme do lednice.
Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem a postupně vmícháme rozpuštěnou čokoládu a ušlehanou šlehačku.
Formu vyložíme jemnou průsvitnou fólií. Na její dno uložíme Be-Be sušenky, které potřeme krémem. Na krém ukládáme sušenky a znova krém, pokud formu nenaplní. Potom formu přikryjeme fólií a odložíme na 4 hodiny do mrazničky.
Před podáváním opatrně odstraníme fólii, koláč vyklopíme a ozdobíme zbylou šlehačkou vyšlehanou s kakaovým práškem.

Podobné recepty:

Makový dezert, Čokoládově smetanové řezy, Ledové řezy, Tiramisu, Bageta s česnekem a bylinkovým máslem