Čokoládově smetanové řezy

4.9.2012
Potřebujeme:

250 g bílé čokolády, 750 ml smetany ke šlehání, 3 ztužovače šlehačky, 1 PL kakaového prášku, 6 žloutků, 6 PL moučkového cukru, 2 balíčky hnědých Be-Be sušenek

Jak na to:

Bílou čokoládu rozpusťte nad párou. 500 ml šlehačky vyšlehejte do tuha se dvěma ztužovači šlehačky a odložte do chladničky. Žloutky ušlehejte s moučkovým cukrem a postupně vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a ušlehanou šlehačku. Formu vystelte jemnou průsvitnou fólií. Na její dno uložte Be-Be sušenky, které potřete krémem. Na krém ukládejte sušenky a znovu krém, pokud formu nenaplníte. Potom formu přikryjte fólií a odložte na 4 hodiny do mrazničky. Před podáváním opatrně odstraňte fólii, koláč vyklopte a ozdobte zbylou šlehačkou vyšlehanou se ztužovačem a kakaovým práškem.

Podobné recepty:

Makový dezert, Čokoládově smetanové řezy, Ledové řezy, Tiramisu, Bageta s česnekem a bylinkovým máslem