Sladké halušky

Potřebujeme:

400 g polohrubé mouky, 100 g margarínu, 100 g moučkového cukru, žloutek, 15 g kvasnic, 1/4 l mléka, 1 sáček vanilkového cukru, sůl, 75 g sekaných mandlí, 3 lžíce nahrubo sekaných rozinek

Jak na to:

Z mouky, cukru, vanilkového cukru, 5 dkg margarínu, žloutku a trochu soli vypracujeme těsto. Přidáme ve vlažném mléce rozmíchané kvasnice a vymícháme hladké těsto. Položíme ho do moukou poprášení misky, zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme asi 90 minut.
Pak ještě jednou pořádně promícháme a na pomoučněném vále vyválíme do tloušťky asi 1,5 cm.
Nakrájíme na kousky velikosti ořechu, ponoříme každý kousek do rozehřátého margarínu a poskládáme vedle sebe do vymazané formy na nákyp.
Každou vrstvu posypeme moučkovým cukrem a sekanými mandlemi, podle chuti lze přidat i rozinky.
Ve formě uděláme asi 3 vrstvy-nezaplníme ji celou, stačí polovina a zvolna pečeme do zlatohnědá.
Podáváme teplé i studené, můžeme zalít vanilkovým krémem.

Podobné recepty:

Špenátové halušky, Halušky s nivou, Rychlé a dobré halušky do polévky, Špenátové halušky s Nivovou omáčkou, Halušky s brinzou