Avokádový salát
6.2.2012

1 avokádo, 1 větší pórek, 3-4 rajčata, 2-3 stroužky česneku, 250-300 g sýra fetak, 3-4 lžíce olivového oleje, 2-3 lžíce bazalkového octa (případně vinný ocet), čerstvou (příp. sušenou) bazalku, rozmarýn, oregano, čerstvou zelenou papriku, sůl
Jak na to:Na pánvi zahřejeme olivový olej a vložíme nakrájený pórek, krátce osmahneme a vybereme do mísy, kde postupně přikládáme nakrájená rajčata, sýr, pokrájené avokádo a nakonec rozsekáný česnek.
Zbytek olivového oleje smícháme s octem, solí a bylinkami. Potom ho zlehka přimícháme do salátu.
Avokádový salát, Avokádový salát, Zimní zeleninová polévka podle pěti elementů, Zamilovaný salát, Olivový salát