Polévka ze zelené fazolky
7.2.2012

500 g zelené fazolky, 300 g brambor, olej, sůl, 1 lžíci cukru, 2 lžíce octa, 3 lžíce hladké mouky, 2 dcl smetany, kopr
Jak na to:Fazolky omyjeme, zbavíme vláken a nakrájíme. Dáme vařit do osolené vody. Před dovařením přidáme brambory nakrájené na kostičky a uvaříme doměkka.
Z oleje a mouky uděláme bledou jíšku, zalijeme studenou vodou, rozmícháme, vlijeme do polévky spolu se smetanou a povaříme 20 minut.
Nakonec posypeme nasekaným koprem, dochutíme cukrem, octem a necháme přejít varem.
Polévka ze zelené fazolky, Polévka ze zelené fazolky, Salát ze zelené fazolky, Fazolkový prívarok, Tukožroutská polévka