Kuře plněné hruškami
1 kuře, 3 hrušky, 10 dkg slaniny, 5 vajec (3 uvařené na tvrdo a 2 syrové), 3 lžíce dezertního vína, petrželku, máslo, pepř, sůl, tmavé pivo
Jak na to:Hrušky oloupeme a nakrájíme na kostičky a stejně na kostky nakrájíme 3 natvrdo uvařená vejce a slaninu. Vše smícháme spolu s nasekanou petrželkou. Nádivku ještě opepříme, osolíme a přidáme víno a 2 syrová vejce. Nádivkou naplníme vykuchané a očištěné kuře, po naplnění ho zašijeme asi tak 1,5 cm od okraje.
Ze zbytku nádivky uděláme malé placičky, které můžeme podávat jako přílohu. Kuře dáme do pekáčku, podlijeme pivem a můžeme i přikrýt alobalem, kvůli kůrce. Pečeme mírně asi 1/2-1 hodinu a pak ho ještě 1/2 hodinu zrychleně dopečeme.
Připravené kuře podáváme s hranolky nebo s brambory.
Tip: Na roštu: Kuře potřeme máslem a podlijeme pivem.
Na sporáku: Kuře dáme do hrnce, podlijeme pivem a přikryjeme.
Kuře plněné hruškami, Kuře na pivě plněné zelím, Plněné kuře špagetami, Plněné kuře špagetami, Kuře plněné houbami