Piškotový krém

10.2.2012
Potřebujeme:

2 balíčky piškotů, 100 g hořké nebo čokolády na vaření, 100 g rozinek, 100 g vlašských nebo lískových ořechů (nemusí být), 1 l polotučného mléka, 2 celá vejce, 2 žloutky, 2 vanilkové cukry, 1 Zlatý klas, 4 PL moučkového cukru , 2 lžíce hladké mouky, 1-2 PL rumu, 1 dávku silného nescafé / presso

Jak na to:

Čokoládu, případně ořechy nasekáme (můžeme i nastrouhat). V hrnci mixérem dohladka utřeme mléko, vejce, žloutky, vanilkový a moučkový cukr, Zlatý klas, mouku a rum. Směs za stálého míchání přivedu do varu a uvaříme hustý krém.
Uvaříme velký šálek silné kávy, piškoty namáčíme v pressu, a pak ukládáme na dno mísy. Posypeme čokoládou, rozinkami a ořechy, takto naskládáme 3-4 vrstvy.
Podáváme studené nebo teplé.

Podobné recepty:

Grapefruitový ovocný koláč, Mandarinkový dort, Čoko-nugátové řezy, Piškotový pamlsek, Šlehačkové řezy