Bulharské zelí

Potřebujeme:

1 střední hlávku zelí, 2 větší cibule, 1 bobkový list, 3 středně velké mrkve, 4 papriky (2 zelené, 2 červené), 5 rajčat (mohou se oloupat), hlávku česneku (4-5 stroužků), 500 g kuřecích nebo krůtích prsou, 2-3 dcl zeleninového vývaru (bujón), sůl, olivový olej, pepř, vegetu, majoránku, petrželku, 1 kelímek sladké smetany nebo bílý jogurt

Jak na to:

Zelí a papriku nakrájíme na proužky a oloupeme rajčata. Pak je nakrájíme na kostky, česnek na plátky a cibuli na měsíčky, nastrouháme mrkev. Vše dáme do většího hrnce a podlijeme bujónem, dochutíme vegetou a osolíme.
Maso prudce opečeme na cibulce a olivovém oleji, dochutíme a přidáme k uvařené zelenině. Vše pak ještě podusíme do měkka.
Na závěr přidáme smetanu nebo bílý jogurt a ozdobíme petrželkou.
Podáváme s černým chlebem nebo paření knedlíkem.

Podobné recepty:

Bulharské zelí, Bulharské zelí, Dušené červené zelí, Salát z čínského zelí, Dušené pekingské zelí na másle