Bulharské zelí

19.10.2012
Potřebujeme:

1 střední hlávka zelí, 2 větší cibule, 1 bobkový list, 3 středně velké mrkve, 2 zelené papriky, 2 červené rajčata, 5 rajčat (mohou se oloupat), 4-5 stroužků česneku, ½ kg kuřecích prsou (krůtích), 2 - 3 dl zeleninového vývaru (bujón), olivový olej, majoránka, petrželová nať, 1 kelímek sladké smetany (bílý jogurt), vegeta, pepř, sůl

Jak na to:

Zelí a papriku nakrájejte na proužky a oloupejte rajčata. Pak je nakrájejte na kostičky, česnek na plátky a cibuli na měsíčky, mrkev nastrouhejte. Vše dejte do většího hrnce a podlijeme bujónem, dochuťte vegetou a posolte. Maso prudce opečte na cibulce a olivovém oleji, dochuťte a přidejte k uvařené zelenině. Vše pak ještě poduste do měkka. Na závěr přidejte smetanu (bílý jogurt) a ozdobte petrželkou. Podávejte s černým chlebem nebo pářením knedlíkem.

Podobné recepty:

Bulharské zelí, Bulharské zelí, Dušené červené zelí, Salát z čínského zelí, Dušené pekingské zelí na másle