Švýcarky (skořicové koláče)

9.11.2012
Potřebujeme:

Těsto: 500 g polohrubé mouky, 25 g droždí, 2 žloutky, 3 PL moučkového cukru, 80 g Palmarínu, 375 ml mléka, 1/2 balíčku vanilkového cukru, špetka soli, rum (cca 2 PL)
Náplň: 8 PL krystalového cukru, 3 PL skořice, strouhanku asi 3 PL, vajíčko na potření

Jak na to:

Vykynuté těsto rozválíme a potřeme olejem. Suroviny na nádivku smícháme a navrstvíme na naolejované těsto. Svineme do rolády a pokrájíme na menší části (cca 10 cm).
Poklademe na plech vyložený papírem na pečení. Každou Švýcarku potřeme rozšlehaným vajíčkem. Nejdříve svrchu, potom zboku (na průřezu). Zboku potíráme důkladně, aby nádivka při pečení nevytékala. Pečeme při teplotě 175 stupňů.

Podobné recepty:

Kynuté těsto na všechno, Skořicové pohankové koláče, Těsto na kynuté koláče, Skořicové řezy, Skořicové řezy