Jordánské kuře

Potřebujeme:

kuře, očištěné a na kostky nakrájené brambory, 2 cibule nakrájené na kolečka, alespoň jeden větší stroužek česneku, kečup, olej, vegetu, pepř, špetku mletého kmínu, špetka majoránky, mletou skořici

Jak na to:

Na rozpálenou pánev dáme cibulku, kterou opečeme do sklovitá a zároveň dáme vařit brambory do osolené vody. Když už je cibule hotová, přidáme kuře. Přidáme koření: vegetu, pepř, kmín a skořicí poprášíme. Přidáme nakrájený česnek nebo mačkaný a vše dobře promícháme.
Podlijeme teplou vodou podle potřeby. Přidáme kečup, dobře promícháme a můžeme přilít kousek vody, pokud se to zdá být husté. Vaříme pod pokličkou 20-více minut podle velikosti porcí kuřete.
Pak promícháme. Přidáme uvařené brambory a opět promícháme.

Podobné recepty:

Jordánské kuře, Jordánské kuře, Kuře na pivě, Nadívané kuře zalité pivem, Zlaté kuře