Mikuláš z lineckého pečiva
23.1.2012

Těsto: 400 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, kůru a šťávu z 1 citronu, 2 žloutky, 110 g Hery, 110 g sádla
Jak na to:Mouku prosejeme, přidáme moučkový, vanilkový cukr a dobře promícháme. Přidáme heru, sádlo, žloutku, kůru a šťávu z citrónu a rukou vypracujeme těsto.
Těsto dáme odpočinout do lednice na cca 30-45 minut. Vychlazené těsto vyválíme na tloušťku cca 4 mm a vykrajujeme kolečka na Mikulášovou hlavu.
Dáme na plech a pečeme na cca 175 stupních do růžová. Upečené, vychladlé koláčky slepíme pikantním džemem a pak je zdobíme dle vlastní fantazie.
Ovocné košíčky s ricottou krémem, Slané košíčky z lineckého těsta, Čokoládový krém, Domácí výborný karamel, Lekníny