Císařský trhanec
23.1.2012

5 vajec, 400 ml mléka, 250 g hladké mouky, 2 vanilkové cukry, 2 špetku skořice, 50 g rozinek, trošku kypřícího prášku, špetku soli, máslo, 50 g mandlí (nemusí být), 8 lžic cukru
Jak na to:Vejce vyšleháme s mlékem, přidáme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, sůl, skořici a rozinky. Těsto necháme odstát půl hodiny.
Na menší pánvi rozpustíme máslo a vlijeme jednotlivé porce (4 porce), zasypeme sekanými mandlemi. Po otočení těsto potrháme, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat.
Trhanec podáváme s ovocem nebo jen tak. Po chvilce převracíte zasypané cukrem.
Trhanec, Jablečný trhanec, Jablečný trhanec, Tvarohový trhanec, Trhanec-svítek