Jablečný trhanec

Potřebujeme:

těsto na 2-3 trhance
4-5 lžíce hladké mouky, mléko na rozředění, 2 vejce, 2 PL krystalového cukru
Ozdoba: šlehačka, ovoce, čokoládová poleva

Jak na to:

Do mísy dejte hladkou mouku, přilijte mléko, aby vznikla řidší kaše a dobře vyšleháme, aby nezůstali v mléce hrudky. Pak přidáme dvě vajíčka a dvě lžíce krystalového cukru. Jablka zbavte slupky, vyřízněte středovým vykrajovátkem jádřinec a nakrájejte ho na tenké plátky.
Na horkou pánev dejte tolik těsta, jak na dvě palačinky, trhanec bývá hrubší. Na vrch položte plátky jablka a upečte jako palačinku, pomocí lopatky obraťte. Trhanec potrhejte při pečení druhé strany, dávejte pozor na plátky jablka, to by mělo zůstat vcelku.
Ozdobte šlehačkou, grankem, ovocem, čokoládovou polevou, záleží na Vaší fantazii.

Podobné recepty:

Jablečný trhanec, Trhanec, Jablečný trhanec, Císařský trhanec, Tvarohový trhanec