Dýňový hrnec se sýrovými kuličkami

Potřebujeme:

500 g žluté nebo bílé tykve, 400 g brambor, 1 pórek, 1 červenou papriku, 2 PL másla, 20 ml zeleninového vývaru, 200 g sýra feta, 200 g míchaného mletého masa, 1 PL ostré hořčice, vejce, 4 PL strouhanky, sůl , mletý pepř

Jak na to:

Dýni zbavíme jadérek, oloupeme a pokrájíme na kostky o velikosti 2 cm. Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na centimetrové kostky. Pórek očistíme a omyjeme. Část zelené stonky nadrobno nasekáme a odložíme, zbytek pórku pokrájíme na kolečka. Papriku omyjeme, očistíme, rozpůlíme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kostky.
Máslo rozpustíme v hrnci a dýni, brambory, kolečka pórku a papriku na něm podusíme. Podlijeme vývarem a přikryté vaříme na mírném ohni asi 15 min.
Fetu rozdrobíme a smícháme s mletým masem, nasekaným pórkem, hořčicí, vejcem a strouhankou, osolíme a opepříme. Masu vytvarujeme na kuličky, které přidáme k zelenině a přikryté vaříme dalších 10 min. Nakonec opatrně zamícháme, dochutíme a podáváme.

Podobné recepty:

Kuře v římském hrnci, Dýňový koláč, Slaný dýňový koláč, Pudink z artyčoku, Vaječný koňak ve vodní lázni