Žmolenkový koláč

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1 Hera, 2 vejce, špetku soli, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 1 bílý jogurt nebo s příchutí podle zvoleného ovoce, mléko podle potřeby, ovoce
Jak na to:Spolu smícháme mouku, tuk a cukr. Rukou vyrobíme žmolenkou a jednu třetinu odložíme na posypání. Do zbylého vmícháme prášek do pečiva, vanilkový cukr, sůl, jogurt a konzistenci upravíme přidáním mléka.
Těsto vlijeme nebo rozetřeme do vymazaného plechu a poklademe ovocem, posypeme odloženou žmolenkou a dáme do středně vyhřáté trouby asi tak na 20-30 minut péct do růžová, vyzkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí.
Kynutý koláč bez kynutí, Koláč müsli, Jablkový koláč, Rychlý koláč z jablek, Mražený koláč