Kuře s hořčičnou kůrkou

Potřebujeme:

máslo na vymazání formy, kuře (cca 1,5 kg), sůl, pepř, 1/2 cibule, 1 stroužek česneku, 1 PL másla nebo margarínu, 75 g čerstvých drobků z bílého chleba nebo strouhanky, 2 lžíce čerstvé petrželky , 4 PL majonézy případně tatarské omáčky, 2 lžičky dijonské (pikantní) hořčice

Jak na to:

Kuře omyjeme a naporcujeme. Gril nebo horní zahřívání v troubě zapneme na 250 ° C. Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem. Naporcované kuře osolíme, opepříme a vložíme do mísy kůží dolů. Grilujeme asi 20 minut v 15 cm vzdálenosti od tepelného zdroje, zatímco kousky kuřete pěkně nezhnědnou, a nejsou téměř hotové.
Asi v polovině pečení kusy kuřete obrátíme. Dokud se kuře peče (griluje), nasekáme cibuli, česnek a petrželku nadrobno. V malém hrnci rozpustíme na mírném ohni máslo, přidáme cibuli a česnek a dusíme pod pokličkou asi 5 min (občas promícháme).
K udušené cibulce a česneku přidáme petrželku, strouhanku nebo čerstvé drobky a zůstáváme hrnec bokem. Smícháme majonézu s hořčicí. Po uplynutí 20 minut kuře zase obrátíme kůží dolů a grilujeme ještě 5 min.
Kuře opět otočíme, natřeme Horčicově-majonézové směsí. Posypeme petrželovou směsí a dáme pod gril ještě asi na 3 min zapéct, dokud se nevytvoří nahnědlá kůrka. Hotové kuře podáváme.

Podobné recepty:

Kuře s bylinkami, Kuře s bylinkami, Kuře v horčicové omáčce, Kuře na pivě, Nadívané kuře zalité pivem