Skládaná koložvárska zelí

0,7 l kysaného zelí, 1 hrnek rýže, 350 g mletého masa, kukuřic
koření: mletou papriku, kmín, sůl, mletý pepř, kysanou smetanu, olej a tuk na vymazání formy, cibuli
Do mletého masa dáme nasekanou cibulku, mletý pepř, sůl a mletý kmín. Na tuku osmahneme hrnek rýže, podlijeme vodou, osolíme a udusíme.
Na tuku orestujeme cibulku a do ní přidáme kyselé zelí. Přidáme trošku mleté papriky a orestujeme. Uvařenou a jemně nachlazenou rýži přidáme do masa a promícháme.
Pekáč vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Na dno položíme polovinu orestované zelí, maso-rýžovou směs, kukuřici a opět zelí.
V nádobce rozmícháme smetanu s troškou mléka a paprikou. Jemně osolíme a polijeme tím zelí. Dáme do trouby na 200 stupňů, zhruba na 45 minut. Nejprve pečeme přikryté a na konci odkryjeme a připeče vrch.
Tip: Místo kukuřice můžete použít např.. klobásku.
Koložvárska zelí, Koložvárska zelí, Dušené červené zelí, Salát z čínského zelí, Dušené pekingské zelí na másle