Koložvárska zelí
24.7.2012
400 g kysaného zelí, 500 g mletého vepřového masa, 500 g rýže, 250 ml zakysané smetany, 2 vejce, 1 cibule, 1 PL mleté papriky, sůl, pepř, olej
Jak na to:Rýži připravíme tradičním způsobem. Zelí podusíme na oleji asi 15 minut. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme mleté maso, mletou papriku, pepř a sůl. Dusíme 10 minut. Ve velké nádobě smícháme dušenou zelí, uvařenou rýži a maso. Masu dáme do zapékací nádoby a zalijeme smetanou, v níž jsme rozmíchali vejce. Pečeme v troubě 30 minut při 200 ° C. Podáváme s vařenými bramborami.
Podobné recepty:Koložvárska zelí, Skládaná koložvárska zelí, Dušené červené zelí, Salát z čínského zelí, Dušené pekingské zelí na másle