Rizoto

Potřebujeme:

rýži, houby mohou být i sušené i čerstvé, 2 velké cibule, 4 stroužky česneku, 2 kuřecí prsa, menší konzervu hrášku a kukuřice, pepř, sůl, trochu červené papriky, olej, 1 slepičí bujón v kostce

Jak na to:

Na oleji osmahneme cibuli s česnekem, přidáme rýži, trochu ji osmahneme a zalijeme vodou. Osolíme a dáme vařit.
Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme kostku bujónu, pepř, sůl a červenou papriku. Když se maso zatáhne troška ho podlijeme vodou a přidáme sušené houby (mohou být i čerstvé), kukuřici a hrášek. Vše spolu podusíme, a když je rýže uvařená smícháme spolu na mírném ohni.
Naservírujeme na talíře a posypeme nastrouhaným sýrem.

Podobné recepty:

Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Rizoto s brokolicí, Rizoto s brokolicí, Pikantní zapékané rizoto, Zeleninové rizoto