Kakaový kynutý koláč

Potřebujeme:

1,5 + 2 dcl mléka, ¾ kvasnic, trochu kryst.cukru, hladkou mouku na kvásek, 65 dkg hladké mouky, olej, sůl, 3 vejce
Náplň: 250 g moučkového cukru, 3 vanilkové cukru, 4-5 lžic kakaa, celý Palmarín

Jak na to:

Kvásek: Do šálku dáme 1,5 dcl trochu ohřátého mléka, přidáme rozdrobené kvasnice a polévkovou Kopcovou lžíci krys.cukru. Po povrchu poprášíme hladké mouky, ale nepřicházejí do styku. Necháme kynout na teplém místě.

Těsto: Do ​​velké misky dáme 65 dkg hladké mouky, 5 PL oleje, lžičku soli, pak přidáme vykynutý kvásek, 2 dcl mléka + sníh ze 3 bílků. Poprášíme ho hladké mouky a dáme kynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na 6 částí (bochánků). Z každé části vyválíme obdélník asi na délku plechu a šířku asi 15-20 cm. Na plát natřeme náplň a srolujeme ho. To uděláme i s druhým plátem a tyto dva naplněné valce pak navzájem propletete, konce více stiskneme. Budeme mít 3 "copy", které dáme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme.

Podobné recepty:

Koláč jako kynutý, co nekyne, Skoro kynutý rychlý koláč, Kynutý koláč bez kynutí, Broskvový koláč s pudinkem, Kakaový likér