Francouzské palačinky

Potřebujeme:

½ kostky droždí, 500 g hladké mouky, 335 ml mléka, 100 g másla, 100 g kryst.cukru, 4 vajíčka, máslo na pečení, špetku soli, vanilkové aroma

Jak na to:

Do teplého mléka dáme máslo a po rozpuštění vsypeme cukr, droždí a necháme vykynout. Přilijeme vajíčka a aroma, prošleháme a vsypeme mouku, osolíme a znovu prošleháme na hladké těsto. Přikryjeme a necháme vykynout asi 20 min při pokojové teplotě.
Těsto vlijeme na horkou pánev vymazanou máslem a pečeme z obou stran.
Palačinky potřeme na talíři marmeládou, přeložíme je a ozdobíme ovocem, šlehačkou a čokoládou.
Tip: Můžeme je podávat s pudinkem, nebo slanými náplněmi.

Podobné recepty:

Francouzské jablečné nebo špenátové palačinky, Zapečené palačinky s ořechovou nádivkou, Smažené palačinky, Pivní palačinky, Banánové palačinky