Francouzské jablečné nebo špenátové palačinky
13.12.2010
150g hladké mouky, 2 vejce, 1/4 litru mléka, dvě lžíce oleje, lžičku cukru, špetku soli, 3 jablka
Jak na to:Francouzské jablečné palačinkyUšleháme vejce s cukrem, přidáme postupně mouku, mléko, sůl a olej. Takto připravené těsto necháme stát alespoň půl hodiny. Poté nalijeme naběračkou na pánev těsto a položíme na něj plátky jablka. Opékáme z obou stran.Špenátové palačinkyNa másle osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme sůl a rozmačkaný česnek a pak vložíme zčásti rozmražený špenát. Dusíme několik minut. Směsí natíráme palačinky připravené podle základního receptu, zavineme a podáváme i jako hlavní jídlo.
Podobné recepty:Špenátové palačinky , Jablečné palačinky, Špenátové palačinky, Jablečné placičky v kokosu, Špenátové palačinky