Linecké sušenky

Potřebujeme:

750 g hladké mouky, 500 g másla, 250 g moučkového cukru, 3 žloutky, pár kapek citrónové šťávy, povidla - meruňkový nebo rybízový

Jak na to:

V mouce rozdrobíme máslo, přidáme cukr, žloutky, citronovou šťávu a zamícháme. Těsto rozdělíme na tři části. Každou rozválíme na pomoučněném vále asi na tloušťku 0,5 cm a vykrajujeme formičkou kolečka nebo hvězdičky.
Ukládáme je na vymazaný plech a pečeme při teplotě 175 stupňů tak, aby byly ze spodu zlatavé a vrch jemně upečeme. Upečené nožem přeneseme na papír a vychladlé natřeme povidly. Spojujeme celý keks s vykrojeným. Nakonec posypeme cukrem.

Podobné recepty:

Linecké sušenky s džemem, Slané sušenky s rokfortovým krémem, Bezlepkový indiáni, Linecké košíčky plněné ořechovou náplní a polité čokoládovou polevou, Sýrový dort