Bábovka se studentskou pečetí

250 g másla, 1 vanilkový cukr, 150 g cukru, 475 g polohrubé mouky, 5 vajec, 1 prášek do pečiva, 1/8 l mléka, pár kapek mandlové příchutě, 200 g čokolády Studentská pečeť
Jak na to:Máslo, špetku soli, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Z zváženého množství přidáme 2 lžíce mouky a postupně zašleháme všech 5 žloutků. Mouku, která nám zůstala smícháme s práškem do pečiva, prosejeme a zamícháme do těsta. Zároveň přidáváme po částech mléko a mandlovou příchuť.
Čokoládu rozlámeme na malé kousky a zapracujeme do těsta. Na závěr přidáme sníh ušlehaný z bílků a opatrně zamícháme. Formu na bábovku dobře vymažeme, vysypeme strouhankou a naplníme těstem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 50-60 minut při teplotě 180 stupňů.
Upečenou bábovku necháme trochu vychladnout a opatrně vyklopíme z formy. Pocukrujeme.
Majonézová bábovka, Šlehačková bábovka, Olejová bábovka, Bábovka z majonézy, Piškotová bábovka