Mrkvová bábovka
Potřebujeme:350 g jemně nastrouhané mrkve, 350 g polohrubé mouky, 180 g moučkového cukru, 3 dcl smetany nebo mléka, 4 lžíce oleje, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 2 vajíčka
Jak na to:Mrkev nastrouhejte na drobném struhadle, přidejte moučkový cukr, mouku, vanilkový cukr, vajíčka, olej, šlehačkovou smetanu (pokud nemáte, tak přidejte místo smetany polotučné nebo plnotučné mléko) a nakonec prášek do pečiva. Pořádně zamíchejte.
Těsto vylijte do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy, přikryjte alobalem a při teplotě 180 stupňů pečeme hodinu. Bábovku nechte vychladnout, vyklopte a posypte práškovým cukrem.
Mrkvová bábovka, Mrkvová bábovka, Majonézová bábovka, Mrkvová oříšková bábovka, Šlehačková bábovka