Mrkvová oříšková bábovka

12.10.2008
Potřebujeme:

380 g nahrubo strouhané mrkve, 200 g rostlinného másla, 180 g ovocného cukru, 4 lžíce vajahitu 400 g polohrubé mouky, 80 g strouhaných lískových oříšků, 1 balíček prášku do pečiva, podle potřeby několik lžic soj. mléka, tuk rostlinný a strouhanka na formu

Jak na to:

Oloupanou mrkev nahrubo nastrouháme. Máslo, cukr,vajahit utřeme v míse nebo v robotu do pěny. Mouku smícháme s oříšky a práškem do pečiva a přimícháme k vaječné směsi. Nakonec lehce vmícháme strouhanou mrkev s několika lžícemi soj. mléka. Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu. Pečeme asi 3/4 hodiny při teplotě 180 °C, ke konci pečení snížíme teplotu cca na 160 °C a dopékáme

Podobné recepty:

Oříšková bábovka, Oříšková bábovka (velká), Mrkvová bábovka, Mrkvová bábovka, Oříšková bábovka do mikrovlnky