Hrnec vinaře

17.10.2012
Potřebujeme:

6 porcí
1 kg vepřového masa, 40 g vepřového sádla, 2 lžičky nasekaného tymiánu, 1 lžičku kmínu, 2 bobkové listy, 600 g brambor, 200 g celeru, 1 stopku řapíkatého celeru, 2 mrkve, 1 až 2 petržel, 1 velkou cibuli, ½ pórku , 1 l masového vývaru, 750 ml bílého suchého vína, 2 lžíce nasekané pažitky, sůl, pepř

Jak na to:

Vepřové maso očistíme, pokrájíme na kousky velikosti 1,5 cm pořádně osolíme a opepříme. Mast rozpustíme ve velkém hrnci. Maso důkladně osmažíme ze všech stran, přilijeme vývar, necháme přejít varem, zmírníme oheň a vaříme 25 až 30 min.
Mezitím omyjeme a oloupeme brambory, nakrájíme je na 1,5 cm silné kostky. Zeleninu očistíme, celer nakrájíme na malé kostičky, celerovou stopku, mrkev a petržel nakrájíme na drobné kolečka. Pórek podélně prořízneme, důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka.
Tymián, bobkový list, kmín a zeleninu přidáme k masu, přilijeme víno a dalších 30 min necháme pomalu vařit. Podle potřeby přidáme vývar. Znovu ochutíme, rozdělíme na porce a ozdobíme nasekanou pažitkou.

Podobné recepty:

Vaječný koňak ve vodní lázni, Dušený kotlet s bramborem, Sýrový pudink, Králík v Římském hrnci, Humr termidor