Hovězi po francouzsky

Potřebujeme:

5 porci
500 g hovězí svíčkové v celku, 10 plátků slaniny, 250 ml masového vývaru, 1/8 l červeného vína (125 ml), 1 PL francouzské hořčice, olej na opékání, pepř, sůl

Jak na to:

Omyté maso v celku osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na oleji. Necháme vychladnout.
Studené maso obtočíme plátky slaniny a obvážeme kuchyňskou nití. Maso krátce opečeme na oleji, podlijeme vývarem, přikryjeme alobalem a pečeme asi 40 min. Výpek rozředíme vínem a přidáme hořčici. Odkryjeme a pečeme v troubě vyhřáté na 200 C, 10 min, dokud maso nezíská zlatavou barvu. Podáváme s opékanými bramborami a dušeným pórkem.

Podobné recepty:

Francouzský biftek, Hovězí maso dušené na francouzský způsob, Hlíva po francouzsky, Metropolitan hovězí steak, Hovězí bifteky