Čokoládový dort s pařížským krémem

Těsto: 6 vajec, 150 g moučkového cukru, 1 balíček vanilk.cukru, 2 lžíce kakaa, 50 g mletých lískových ořechů, 50 g hrubé mouky, 2 banány, 1/2 balíčku prášku do pečiva
Pařížský krém: 2 šlehačky, 2 čokolády na vaření
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme ořechy, mouku, do které jsme zamíchali prášek do pečiva, vanilkový cukr, kakao a vymícháme do hladká. Pomalu vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Směs dáme péct do vymaštěné a moukou vysypané dortové formy.
Pařížský krém připravíme následovně: Na páře utřeme šlehačky s čokoládou a necháme vychladnout. Po vychladnutí krém vymixujeme asi 3 minuty a dáme do lednice na 8 hodin. Po 8 hodinách opět dobře vyšleháme na tuhý krém.
Upečený korpus rozpůlíme, potřeme polovinou náplně, poklademe na kolečka pokrájené banány a opět potřeme druhou polovičkou krému. Dáme do chladničky. Dort můžeme polít čokoládovou polevou a ozdobit lískovými ořechy a šlehačkou.
Rohlíčky s pařížským krémem, Žvýkačkový dort, Bebe dort, Čokoládový dort, Rychlý báječný dort