Majonézový salát na studenou mísu
300 g dietního salámu (nebo jiné měkkého salámu), 1 cibuli, 5 kompotovaných okurek, 2 lžíce oleje, 4 lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice, 1 lžička octa, 1/2 lžičky cukru, 250 ml tatarské omáčky nebo majonézy, sůl, černé koření
Jak na to:Salám nakrájíme na nudličky. Přidáme cibuli nakrájenou na kostičky a okurky také nakrájené na kostičky. V malém hrnci smícháme olej, kečup, hořčici a přivedeme k varu. Necháme trochu vychladnout.
Přidáme cukr a ocet a znovu přivedeme do varu. Potom necháme opět vychladnout. Uvařenou a vychladlou omáčku přidáme do misky, promícháme se suroviny a přidáme tatarku. Nakonec ochutíme solí a pepřem. Odložíme do chladničky odležet na 12 hodin.
Anglický waldorfských majonézový salát, Ruské vejce, Čínský zeleninový salát, Obrácené řízky, Majonézový salát klasický