Zapékané kuře

Potřebujeme:

kuřecí stehna a křídla, sůl, celou kmín, 100 g strouhaného tvrdého sýra, 1 konzervu sterilovaných žampionů, cca 1-1,5 kg brambor, 250 ml sladké smetany

Jak na to:

Brambory očistíme a pokrájíme na kolečka. Připravíme si pekáč, který vymažeme. Brambory poklademe do vymazaného pekáče, osolíme a posypeme kmínem. Potom na ně nasypeme žampiony, slité ze šťávy, nasypeme polovinu strouhaného sýra.
Maso omyjeme a osolíme. Potom ho dáme na brambory, ale kůží dolů, celé zalijeme sladkou smetanou a dáme péct do vyhřáté trouby. Po půl hodině maso otočíme a dáme zpět. Když kůže zčervená, nasypeme na něj ještě druhou polovinu sýra, která nám zůstala a necháme zapéct sýr na vrchu.

Podobné recepty:

Kuře na pivě, Zapékané kuřecí řízky, Nadívané kuře zalité pivem, Zlaté kuře, Uzené kuře