Kuřecí ragú se zeleninou

Potřebujeme:

2 ks kuřecích prsou, 250 g brokolice, 1 mrkev, 1 menší pórek (může být i cibuli), 1 KL mleté ​​červené papriky, kousek másla, trošku oleje, cca 150 ml zeleninového vývaru (bujón), sůl, pepř, 1 KL smetany, 1 KL citronové šťávy, 1 KL solamylu, 2-3 PL kukuřice z konzervy

Jak na to:

Umyté prsa omyjeme a usušíme a posypeme mletou paprikou. Do hrnce nebo na pánev dáme máslo a trošku oleje. Máslo a olej zahřejeme a na něm opékáme prsa z obou stran cca 6-8 minut.
Opečené prsa vyjmeme a osolíme a opepříme. Prsa nakrájíme.
Do výpeku přidáme pórek a opečeme ho do zlatová. Po pár minutách přidáme mrkev na jemno nakrájenou (kolečka) a brokolici. Podlijeme vývarem (jeden zeleninový bujón zalijeme 150 ml vroucí vody). Přidáme nakrájené prsa, citrónovou šťávu a vaříme cca 8 minut.
Po 8 min přidáme smetanu, promícháme a pak přidáme solamyl, příp. ho nahradíme smetanou ke šlehání, či bílým jogurtem. Na závěr přidáme kukuřici a dáme na talíř.

Podobné recepty:

Kuřecí řízky se zeleninovým ragú, Zelenino-kuřecí špíz, Tarhoňové rizoto, Kuřecí ragú marengo, Kuřecí salát