Šťavnaté kuře s pivem

Potřebujeme:

1 kuře, mletý kmín, mletý pepř, vegetu, koření na pečené kuře, sůl, 2-3 cibulky, 5 měsíčků česneku, 150-200 g čerstvých žampionů, rajčatový protlak, černé pivo, slepičí bujón, olej, vodu

Jak na to:

Kuře rozporcujeme, omyjeme a otřeme. Posypeme 1 KL mletého kmínu, 1 KL mletého pepře, 1 1/2 KL vegety a solí podle potřeby. Potom ho dáme na pánev a z obou stran prudce osmahneme.
Potom maso uložíme na pekáč nebo do Jánské mísy. Nakrájíme cibulku, česnek a žampiony. Cibulku osmažíme ve výpeku od kuřete, pak přidáme česnek, žampiony a slepičí bujón, který rozpustíme ve 400 ml vroucí vody.
Přidáme ještě cca 150-200 ml přetlaku a na závěr černé pivo asi tak 1-1,5 dcl. Necháme povařit cca 5 minut, příp. ještě přidáme kmín mletou a pepř.
Hotovou směs vylijeme na připraví kuře. Přikryjeme alobalem a dáme zapéct do trouby, na cca 30-40 minut. P 40 min dušení, dáme dolů alobal a upečeme do zlatova.

Podobné recepty:

Kuře na pivě, Nadívané kuře zalité pivem, Pivní kuře, Kuře plněné hruškami, Kuře plněné hruškami