Pečené buchty s povidly
19.3.2012

1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 žloutek, 1 PL cukru, 2 lžíce oleje, 20 g droždí, 2 dcl mléka, sůl
Jak na to:V mléce s cukrem rozpustíme droždí a uděláme si kvásek. Mouku smíchejte se špetkou soli, přidáme žloutek, tuk a připravený kvásek. Vypracujeme hladké lesklé těsto, které přikryjeme ubrouskem a necháme nakynout.
Z nakynuté těsta vykrajujeme kolečka, které naplníme povidly a svineme do malé buchtičky. Ukládáme je na vymazaný plech. Obtíráme olejem, aby se po upečení snadno oddělili od sebe. Před pečením necháme nakynout. Pečeme je do zlatohnědá, a dokud se neoddělují od boků nádoby, v níž se pekly.
Buchty se švestkovými povidly, Pařené buchty, Buchty na paře, Kynuté buchty plněné povidly, Buchty s povidly