Šťavnaté zapékané řízky
12.4.2012

8 řízků z vepřového masa, 3 vajíčka, sůl, strouhanku
Zálivka: 3 dcl horké vody, 1 PL hořčice, 1 PL kečupu, 50 g másla, 1 PL oleje, 1 KLU vegety a pepře
Řízky osolíme, vyklepeme, obalíme ve strouhance a ještě jednou vyklepeme z obou stran. Obalíme ve vajíčku a opečeme na oleji. Upečené ukládáme šikmo přes sebe do zapékací mísy, zalijeme zálivkou, přikryjeme alobalem a dáme zapéct na 30 minut do trouby.
Zálivka: Do horké vody přidáme všechny přísady a promícháme. Podáváme s bramborovou kaší nebo rýží a hranolkami.
Lahůdkové řízky, Šťavnaté řízky v jogurtu, Zapékané kuřecí řízky, Zapékané vepřové řízky, Zapékané řízky