Domácí živánská

Potřebujeme:

Brambory, klobásu (podle chuti např.. Uzené, špekáčky), cibuli, slaninu (gazdovská nebo oravská), čerstvá rajčata, pepř, vegetu, mletou červenou papriku, ďábelskou směs, grilovací koření, koření na americké brambory, paprikovou pastu nebo gulášová pastu , kmín

Jak na to:

Brambory, cibuli, klobásu, rajčata, slaninu nakrájíme na kolečka, dáme do velké mísy a posypeme kořením. Směs důkladně promícháme a necháme odstát cca 30 min.
Po odstáti směs vysypeme na plech (např. alobalový tácek) a na vrch poklademe na tenko nakrájené rajčata. Zakryjeme alobalem a dáme péct na cca 1,5 h.
Před dopečením alobal odstraníme a necháme ještě z vrchu zapéct cca 10 min. Přitom můžeme směs promíchat lžící.

Podobné recepty:

Živánská na rožni, Domácí špaldové bio piškoty, Živánská, Domácí becherovka, Citronová bábovka