Krémeš z medových plátů

27.1.2012
Potřebujeme:

hotové medové pláty (4 ks), čokoládu na vaření, ceru
Náplň: 1 litr mléka, 3 vanilkové pudinky, 130 g cukru, 1 vanilkový cukr, 6 bílků
Šlehačka: 2 šlehačky v prášku, 300 ml mléka

Jak na to:

Dva pláty vložíme do hlubšího plechu. Ve větší části mléka rozpustíme polovinu cukru a vanilkový cukr. Ve zbylém mléce rozmícháme Zlaté klasy a vlijeme do vroucího mléka. Uvaříme hustý pudink. Do ještě horkého pudinku zapracujeme ušlehaný sníh z bílků, do kterého jsme všlehaly druhou polovinu cukru.
Nádivku navrstvíme na medové pláty a necháme vychladnout. Mléko smícháme se šlehačkami v prášku a důkladně šleháme 3 minuty, dokud není hustá (mléko má být studené). Šlehačku natřeme na vychladlý krém a zakryjeme zbylými dvěma pláty.
Do misky vložíme čokoládu na vaření a ceru a rozpustíme nad párou. Čokoládovou polevou polijeme medové pláty a necháme ztuhnout.

Podobné recepty:

Krémeš, Domácí krémeš, Rybízová pochoutka, Džusový koláč, Jednohubky z medových plátů