Čočková (fazolová) polévka
27.1.2012

1 šálek čočky (fazole), 1 menší cibuli, 3 stroužky česneku, kořenovou zeleninu, mletou červenou papriku, pepř, vegetu, olej, 2 lžíce hladké mouky, petrželku
Jak na to:Fazole dáme namočit den dopředu (čočku netřeba). Na druhý den (čočku v ten samý den) ji uvaříme do poloměkka, přidáme nakrájenou zeleninu, prolisovaný česnek a vaříme, dokud není zelenina měkká.
Pak uděláme jíšku. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mouku, zalijeme studenou vodou, metličkou rozmícháme a vlijeme do polévky.
Přidáme mletou červenou papriku, pepř, vegetu a vaříme. Po odstavení přidáme nasekanou petrželovou nať.
Čočková polévka se slaninou, Čočková polévka, Čočková polévka s klobásou, Bulharská fazolová polévka Čorba, Fazolová polévka