Domácí treska v majonéze

13.2.2012
Potřebujeme:

rybí filé 800-1000 g, 2 velké cibule, 3 dcl octa, 2 mrkve, 3-4 PL hořčice, 5 ks velkých bobkových listů, sůl, celý pepř, mletý pepř, velkou majonézu

Jak na to:

Rozmrazené filé uvaříme v kyselém nálevu: K nálevu potřebujeme menší hrnec, do kterého dáme 3 litry vody, přidáme pohár octa, celý pepř a 5 velkých bobkových listů, nebo 7-8 menších.
Nálev necháme vařit asi 5 minut, a až potom přidáme rozmrazené filé. Vaříme asi 10-15 minut. Filé pak vyjmeme, dáme do mísy a necháme vychladnout. Zatím si očistíme dvě mrkve.
Nožíkem nebo vidličkou důkladně rozsekáme filé na drobné kousky, dáme vařit mrkev do osolené vařící vody na pár minut 3-4 minutky od bodu varu. Mrkev necháme vychladnout a nastrouháme ji do mísy.
Přidáme nakrájenou cibuli na drobné kousky, středně velkou majonézu, dvě-tři nebo čtyři PL hořčice, dvě lžíce octa. Na závěr dochuťte solí, a také přidejte i trochu mletého pepře. Potom tresku dejte na 24 hodin do chladničky odležet. Po odstát můžete ještě příp. dochutit, např. celou majonézou, hořčicí, solí nebo octem.

Podobné recepty:

Těstovinový salát se zeleninou a zakysanou smetanou, Zapékaný kapr nebo treska, Treska trochu jinak, Brokolice v majonéze, Desetiminutový vlašský salát