Švýcarský salát
13.2.2012
150 g tvrdého sýra Ementál, 150 g šunky, 150 g sterilované kapie, 150 g sladkokyselých okurek (kvašených), 50 g cibule, 100 g bílého jogurtu, 50 g majonézy (zakysaná smetana), 1 lžíci vinného octa (citrónové šťávy), sůl , černé (bílé) pepř
Jak na to:Sýr, šunku, kapii a okurky nakrájíme na proužky, přidáme na tenké pul-kolečka nakrájenou cibuli, bílý jogurt, majonézu, ocet nebo citronovou šťávu, sůl a pepř. Vše zlehka promícháme a vychladíme. Salát přizdobíme hlávkovým salátem a petrželkou.
Podobné recepty:Švýcarský salát, Švýcarský salát, Švýcarský ovocně-sýrový salát, Švýcarský bramborový salát, Švýcarský bramborový salát