Mušle a jiné mořské příšery na zelenině

22.2.2012
Potřebujeme:

250 g vyloupaných mušlí, hrst krevet, 2 mrkve, pórek, mungo klíčky, olej, sójovou omáčku, sůl na dochucení, kečup, solamyl, vývar, 2 stroužky česneku

Jak na to:

Mušle a jiné příšerky propláchneme pořádně pod tekoucí vodou. Na oleji orestujeme mrkev, kterou jsme očistili a nakrájeli na proužky, přidáme "dary moře" a prolisovaný česnek a ještě chvilku restujeme. Přidáme cca 2 PL kečupu, trochu sojové omáčky, zalijeme vývarem nebo čistou vodou a necháme dusit chvíli, aby byla mrkev měkká.
Před koncem přidáme klíčky a pórek nakrájený na kostičky. Dochutíme solí, příp. sójovou omáčkou podle chuti a zahustíme solamylem. Podáváme s pečivem nebo rýží.

Podobné recepty:

Italské těstoviny s mořskými plody na způsob hostitele na zelenině, Grilované mušle na jehle, Polévka z mořských korýšů, Mušle v koňakové omáčce, Klasické mušle