Dírkovaný koláč

22.2.2012
Potřebujeme:

Těsto: 1 sklenice (250 ml) kryst.cukru, 2 sklenice polohrubé mouky, 1 pohár šlehačky, 3 vajíčka, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr
Na povrch: 250 g tvarohu, 1 vejce, cukr dle chuti, 1 menší pohár džemu

Jak na to:

Všechny přísady na těsto dobře vymícháme. V misce si připravte tvaroh, do kterého dejte vajíčko, cukr podle chuti, pokud chcete i trochu citronové kůry a rozinky. Vše dobře promíchejte.
Těsto vylijte do vymazaného a moukou vysypaného plechu. Na těsto střídavě ukládejte lžičkou hromádky z tvarohu a džemu (džem by měl být hustší). Na polovinu tvarohu můžete dát rozinky namočené v rumu).
Koláč dejte péct. Při pečení se hromádky mírně propadnou do těsta a vytvoří se "dírky". Po upečení ho můžete pocukrovat moučkového cukru.

Podobné recepty:

Kynutý koláč bez kynutí, Koláč müsli, Jablkový koláč, Rychlý koláč z jablek, Mražený koláč