Slaný koláč s tuňákem a pórkem

Potřebujeme:

180 g tuňáka, 150 g listového těsta, 1 pórek, 1 rajče, 2 stroužky česneku, 2 vajíčka, 120 ml smetany kyselé, 40 g sýru cedr (příp. jiný tvrdý sýr), sůl a pepř

Jak na to:

Listové těsto vyválíme na desce na tenko. Vložíme do formy, kraje obřízneme a takto nachystané těsto dáme do chladničky. Zatím si nachystáme zeleninu. Do mísy dáme na kostičky nakrájený pórek, rajče, tuňáka, nastrouhaný sýr a utřený česnek. Směs dobře promícháme, osolíme a opepříme.
Do druhé misky dáme smetanu, vajíčka a dobře spolu vymícháme. Vajíčkovo-smetanovou směs vylijeme do tuňákové směsi a promícháme. Směs dáme do formy, uhladíme, vložíme do trouby a pečeme při 200 C, asi 30-40 min.
Po upečení můžeme ozdobit zeleninou podle fantazie.

Podobné recepty:

Těstoviny s tuňákem, Těstovinový salát s tuňákem, Zapečená rajčata s tuňákem, Zeleninový salát s tuňakem, Slaný cuketový koláč