Kuřecí prsa s mrkví na smetaně

Potřebujeme:

80 dkg kuřecích prsou, asi 6 středních mrkví, smetanu, mléko, hladkou mouku, ocet, sůl, cukr, muškátový oříšek, olej

Jak na to:

Maso prudce osmahneme ze všech stran. Vložíme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby maso vyčnívalo asi tak 1 cm. Osolíme a dusíme do měkka. Když je maso měkké, přidáme mrkev a zase dusíme ale už jen tak 10 min (mrkev by měla být křehká ne převařená).
Když je mrkev křehká přidáme mléko asi tak 3 dcl a přivedeme k varu. Když začne vřít zahustíme asi 3 lžícemi hladké mouky smíchané s trochou mléka a stále mícháme.
Po zhoustnutí pomalu přiléváme smetanu, mělo by to být husté jako omáčka. Ochucujeme solí, cukrem, a asi půl lžící octa. Nakonec nastrouháme muškátový oříšek nebo pokud máte sušený, tak asi půl malé lžičky.

Jako přílohu podáváme těstoviny.

Podobné recepty:

Zapečené kuřecí prsa v sýru a smetaně, Šťavnaté smažené kuřecí řízky v kyselé smetaně, Kuřecí prsa s bylinkami, Grilované kuřecí prsa, Kuřecí prsa na smetaně s pórkem a sýrem