Lístková žemlovka

Potřebujeme:

1 listové těsto, 250 g tvarohu, 1 vajíčko, 2 lžíce moučkového cukru, 1 lžíci maizeny-solamyl, 250 ml mléka, rozinky, 4 jablka + skořicový cukr, piškoty

Jak na to:

Listové těsto si rozdělíme na dvě části. Jednu rozválíme a vložíme do zapékací nádoby vylité vodou.
Připravíme si tvaroh: Tvaroh smícháme s vajíčkem (trošku si necháme na potření koláče), maizenou, cukrem, rozinkami a mlékem. Vylijeme na těsto.
Na tvaroh uložíme kulaté piškoty. Na piškoty dáme na kostičky nakrájená jablka a posypeme skořicí - případně cukrem (podle chuti jablek). Jablka přikryjeme druhou částí těsta a potřeme vajíčkem. Těsto propícháme a vložíme do vyhřáté trouby zhruba na půl hodiny.

Podobné recepty:

Žemlovka, Cyklistická žemlovka, Tvarohová žemlovka, Žemlovka, Špenátová žemlovka