Slaný kynutý cibulový posúch

Potřebujeme:

½ kg polohrubé mouky, ½ litru mléka, 1 kvasnice, trocha soli, špetku cukru, cibuli, koření (sezam, kmín), na potření vajíčko rozšlehané se solí

Jak na to:

Do většího hrnku si dejte vlažné mléko, do mléka hoďte kostku kvasnic, špetku cukru a špetku soli. Malou lžičkou pořádně kvasnice rozmíchejte.
Do větší mísy nasypte půl kila polohrubé mouky. Do mouky přilijte vlažné mléko a podívejte kvásek. Asi po dvou-třech minutách je kvásek kopcem hrnečku. Vylijte ho do mouky s mlékem a pořádně jednou rukou prohněťte do hladká. Těsto přikryjte čistou utěrkou a na teplém místě nechte kynout (cca 1,5-2 hodiny).
Pokud nakyne těsto, vymažte pořádně plech olejem a vysypte ho strouhankou. Těsto vylijte na plech, a budete potřebovat trošku oleje, aby se Vám na ruce nelepilo těsto. Těsto protáhněte po celém plechu, aby mělo všude přibližně stejnou výšku. Pak ho nechte dál kynout.
Zatím si nachystejte cibuli a koření (sezam, kmín a cibuli). Cibuli nakrájejte na kolečka a kolečka rozdělte na jednotlivé obroučky. Těsto osolte. Přidejte celý nebo drcený kmín a pořádně posypte sezamovými zrníčky. Na vrch poklademe cibuli a posúch dejte do trouby. Pečeme asi 40 minut na 180 stupních s ventilátorem. Před dopečením ho potřete rozšlehaným vajíčkem se solí a vraťte na 5 minut ještě do trouby.

Podobné recepty:

Koláč jako kynutý, co nekyne, Posúch, Cibulový salát , Sýrovo-cibulový chlebík, Slané palačinky plněné řeckým salátem