Ryby s chutí kuřecího

28.3.2012
Potřebujeme:

2 plátky rozmrazeného filé z tresky, hrst sušených hub (den předem namočené ve vodě), 1-2 cibule, sáček mražené zeleniny (mrkev + celer), olej nebo sádlo, vegetu, nasekanou petrželku (čerstvá nebo i sušená), niťovky, 1 polévková lžíce hladké mouky smíchanou s trochou sladké mleté ​​papriky

Jak na to:

Rybí filé zbavíme ručně případných kůstek, potrháme ho na malé kousky a posypeme moučnou směsí. Na oleji, nebo sádle zpěníme nakrájenou cibuli přidáme rybí filé, scezené houby, dochutíme vegetou a mírně podusíme.
Pak přidáme vodu z namočených hub, mraženou zeleninu, dolijeme podle potřeby ještě vodou a vaříme pomalu asi 35 minut, dokud není vše uvařené. Odstavíme.
Nakonec přidáme hrst niťovek, petrželku, případně ještě dochutíme vegetou, či špetkou pepře. Promícháme, přikryjeme, občas promícháme, a když jsou niťovky měkké, podáváme.

Podobné recepty:

Grilované ryby, Opékaná parmice, Filé z mořské ryby, Ryba plněná cibulí, slaninou a višněmi, Zapečené rybí filé