Rizoto z tarhoňe

Potřebujeme:

2 hrsti kukuřice, 2 mrkve, cuketu, petržel, kedluben, hrášek z malé konzervy, 400 g tarhoňe, troška oleje, 1 velký rajčatový protlak, 1 kostku zeleninového bujónu, ochucovadlo - sůl, příp. vegetu, sušenou bazalku, 1/2 sýra v střívka Bambino, tvrdý strouhaný sýr na posypání

Jak na to:

Zeleninu si očistíme, propláchneme vodou a nakrájíme na kostky. Kromě hrášku, který přidáme až později, do osolené a vařící vody přidáme těstoviny tarhoňu.
Než se těstoviny vaří, uděláme zeleninový základ. Na dno hrnce nalijeme trošku oleje. Když je olej rozpálený, přidáme nakrájenou zeleninu a dobře orestujeme (pokud chcete dělat rizoto s masem, přidejte i maso, které osolte a opepřete).
Do orestovanou zeleniny přidáme jeden velký rajčatový protlak a chvilku necháme orestovat. Pak zalijeme vodou, jen po hranici zeleniny, abychom směs neměli příliš vodovou. Přidáme kostku bujónu, dochutíme solí nebo vegetou a vaříme, aby byla zelenina měkká.
Mezitím se uvařili těstoviny, které scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat. Když už je zelenina jako tak měkká, přidáme do základu půl sýra v střívka Bambino, sušenou bazalku a hrášek z konzervy (bez nálevu). Zeleninu dovaříme doměkka. Okapanou tarhoňu přehodíme do hrnce nebo mísy a smícháme se zeleninovou směsí.
Před servírováním posypeme tvrdým strouhaným sýrem.

Podobné recepty:

Tarhoňové rizoto, Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Rizoto s brokolicí, Rizoto s brokolicí, Rybí polévka