Kynutý koláč

Potřebujeme:

250 ml mléka, 150 g rozpuštěného másla, 2 žloutky, 1 lžíci citronové šťávy, 500 g hladké mouky, 50 g cukru, vanilkový cukr, trochu soli, 1,5 lžičky sušeného droždí

Jak na to:

Z uvedených přísad vypracujeme hladké těsto, které necháme nakynout. Po vykynutí 1/3 těsta odložíme (budeme z ní tvořit mřížku). Zbytek vyvalíme na tvar plechu, který jsme vyložili pečícím papírem.
Těsto na plechu upravíme po okrajích a ze zbývající 1/3 těsta vyválíme válečky a pokládáme je na těsto jako mřížku. Do vzniklých okének plníme náplň - tvaroh, mák, ... Hustě posypeme drobenkou (máslo + cukr + strouhanka) a dáme péct na 180 C, asi na 40-45 min.
máslo + cukr + strouhanka)

Podobné recepty:

Koláč jako kynutý, co nekyne, Skoro kynutý rychlý koláč, Kynutý koláč bez kynutí, Jablečný koláč kynutý, Kynutý koláč